Woon inspiratie: Kale muur opleuken

muur-opleuken-fiets

Een kale muur in huis is natuurlijk niet sfeervol en dus is het dan een goed idee om de muur op te leuken, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Wij geven jou een paar leuke tips om jouw muur meer op te vullen.

Foto ’s of schilderij

Foto’s en schilderijen maken de kamer meer persoonlijk en het geeft kleur aan de ruimte. Je er voor kiezen om één grote foto of schilderij op te hangen, de foto of schilderij zal goed opvallen dankzij zijn omvang.Je kan natuurlijk ook kiezen voor fotobehang, hierbij zal de hele muur gevuld worden. Bij een foto kan je denken aan een eigen foto, maar bijvoorbeeld ook aan een natuurfoto. Bij een schilderij kijk je naar wat bij jou past en bij je kamer. Ga je liever voor een rustig schilderij of wil je de kamer juist opvrolijken?
Behalve één grote foto kan je er ook voor kiezen om meerdere fotolijstjes op te hangen. Door deze op een speelse manier op te hangen vrolijk je de muur op en kan je genieten van jouw mooiste foto’s en herineringen.

Behang

Je kan er voor kiezen om één muur in de kamer te behangen met fotobehang of behang met ene patroon. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een stenen muur, je brengt dan een beetje natuur in huis en je kamer krijgt een totaal andere uitstraling. Ler er wel op dat het behang niet te druk wordt als het om een grote muur gaat.

Planken

Met simpel wat planken kan je een muur leuk opvullen. Vul de planken met bijvoorbeeld boeken, planten en vaasjes. De kamer krijgt een hele gezellig uitstraling. Je kan kleur in huis brengen door de planken te verven of door juist gekleurde items op de planken te zetten. Let erop dat het niet te druk wordt en dat het netjes blijft.

Voorwerp

Hang een groot voorwerp aan de muur, je kan hierbij denken aan een fiets of aan een wiel. Een object dat iets over jouw verteld en over jouw passie.

Spiegel

Wil je de muur rustig houden, dan kan je kiezen voor een grote spiegel. De reflectie in de spiegel vergroot de ruimte.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *