Werkkamer of studeerkamer opknappen in stijl

studeerkamer-werkkamer-inrichten

De werkkamer of studeerkamer moet een fijne en praktische kamer zijn waar je gemakkelijk in kan werken. Je wil uiteraard heen rommel en alles moet goed georganiseerd zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat de kamer lekker praktisch en georganiseerd is?

Kleuren

De kleur van de muren heeft een invloed op je concentratievermogen en op je humeur. Kies het liefst voor een neutrale kleur. De kleur kan veel invleod op je hebben, zo bevorderd de kleur blauw je concentratie vemrogen, turquoise is goed voor de creativiteit en de kleur groen bevordert een harmonieuze en frisse energie. De kleur groen kan je uiteraard ook met planten in je kamer brengen. Er zijn planten die ook nog eens de lucht zuiveren.

Licht

Het is belangrijk dat je genoeg licht hebt in de ruimte, in een donkere ruimte is natuurlijk niet prettig werken. Houdt wel rekening met licht dat op een scherm kan schijnen en reflectie veroorzaakt, een juiste plaatsing van het bureau kan dit voorkomen.

Zorg voor opbergruimte

Zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte kan creeëren in de werkruimte, je wil immers niet dat alle spullen op je bureau verspreidt liggen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie kast of voor planken aan de muur.
Een ander idee is een geperforeerde wandbord, dit is een plaat met gaatjes, vaak zien we hier gereedschap aan hangen. Je kan aan zo’n bord leuke mandje hangen, haakjes en dergelijke. Op deze manier kan je de muur gebruiken als opbergruimte.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *